Archivo de marzo 2012

Un truc perfecte

En aquestos últims dies el Banc Central Europeu (BCE) ha  tornat a injectar un altra “macro-dosis” de diners a la banca europea a un interès del 1%.

La quantitat en qüestió és de 529.531 milions d’euros que els bancs utilitzaran per a comprar deute públic a un preu prou superior. Segur que el destinat a crèdits a les empreses o a les famílies serà ben poc.

Jo no soc economista, però crec que aplicant el sentit comú es pot veure clarament el que està passant ací:

Els estats estan endeutats (deute que el paguem els ciutadans de a peu), el BCE no pot comprar deute públic, així que deixa diners als bancs privats per a que en compren i d’aquesta forma baixen la pressió del deute dels països. (Diners que també son públics).

El BCE deixa els diners a la banca privada a un 1% d’interès, però la banca privada compra deute públic, en el cas d’Espanya, a un 5% aproximadament. I amb els 4 punts de diferència que son diners públics, els bancs tapen els seus forats i algunes butxaques.

 Un truc perfecte!!

Acabem de convertir el deute privat de la banca, en deute públic que pagarem entre tots a base d’impostos, retalls, etc. amb un simple joc de mans.

I després de veure aquestes jugades, mentre ens retallen els serveis públics, ens retallen els drets que tants anys ens han costat aconseguir en matèria laboral, mentre l’atur no para de pujar … Encara n’hi ha algú que es sorprenga de que la gent ens manifestem als carrers?

Fins a quin punt es pot esprémer el sistema?

La culpa encara és de Zapatero?

Publicidad
Publicitat
Webs la Plana - Tu web desde 60 euros